El CB Grifeu Llançà va néixer l’any 1950 de la mà de mossèn Josep Benet i Cantó, com a secció esportiva del Centre Cultural.
Començà amb un equip masculí, un grup de nois de Llançà amb ganes de fer esport i amb il·lusió per conéixer el món del bàsquet. Es començaren a jugar els primers partits al camp de la Creu però al cap de pocs anys s’inaugurà el camp dels Ametllers. Durant aquests anys pel Grifeu hi passaren homes de reconegut prestigi en el món del bàsquet de l’època, tant entrenadors com jugadors.

 

El 1957 el Grifeu de nois jugà el seu primer campionat oficial i aquest any també neix el primer equip femení de la nostra entitat.

El 1960 sorgeix el Minibàsquet a Llançà.

En aquella dècada el CB Grifeu Llançà ja és un equip conegut i reconegut arreu de les comarques catalanes.

El 1965 s’inaugurà la mítica pista de la Salanca. L’any següent es jugà el primer torneig de mini bàsquet “Vila de Llançà”.

A partir d’aquests anys el club va anar creixent, cada temporada amb més equips federats i més mainada jugant a bàsquet.

El 1987 s’inaugura l’esperat Pavelló d’Esports Municipal i finalment disposem d’unes instal·lacions adequades per a la pràctica del bàsquet.

Hi ha hagut alts i baixos, com és lògic, èpoques més exitoses i èpoques més feixugues però en aquestes etapes més dures sempre hi ha hagut gent disposada a tirar endavant, gent amb passió pel bàsquet i per aquest club que han sabut mantenir-lo com a referent del bàsquet de les comarques gironines.

Avui dia tenim 12 equips federats, des dels més petits de l’Escoleta fins al Sénior, 276 llicències. I seguim, amb la mateixa il·lusió, treballant per fer créixer el nostre Grifeu, el club degà de la província de Girona.

 

Respirem Bàsquet!